Let's imagine a world of wood

Knowhow en ervaring in de houtsector

Imagine a world of wood

Just ask, we will find out !

Previous slide
Next slide

De houtsector is een wereld boordevol mogelijkheden , een uitgestrekt universum….

Over Wood Wide

De naam Wood Wide wijst op de wereld van mogelijkheden die de houtsector biedt. Isabelle Huet richtte zich gedurende 20 jaar op de verkoop van rondhout bij het voormalige familiebedrijf Huet Bois in Manhay. Dankzij Wood Wide gingen er nieuwe deuren voor haar open want nu is ALLES mogelijk!

Dankzij het grote aantal contacten dat Isabelle buiten die specifieke sector van rondhout heeft en dankzij haar goede en langdurige relaties met voormalige partners , hebben Isabelle en Wood Wide als uitdaging om alles te leveren wat u zich op het vlak van hout kan inbeelden :

Imagine a world of wood

Just ask, I will find out!

De wereld van het hout is zeer uitgebreid en de filosofie van Wood Wide is om meer en beter samen te werken en zodanig een win-win aankoop- en verkooprelatie met hun partners op te bouwen.

De leveranciers van Wood Wide worden gekozen op basis van de kwaliteit, hun professionalisme en het respecteren van de leveringstermijnen. De prijzen worden onderhandeld op basis van grote aankoopvolumes  en het vervoer wordt altijd geoptimaliseerd om de kosten te verminderen en de planeet te beschermen.

Het idee is om naar de houtsector te kijken met een 360-graden visie : kijken naar de zaken in de ruime zin (Wood WIDE…). Dankzij solide partners en een uitgebreide kennis van de markt en van de leveranciers kan Wood Wide ingaan op aanvragen van tienduizenden stuks of duizenden m3!  De klant hoeft zich geen zorgen te maken over de opvolging van de productie, de organisatie van het vervoer en zal slechts één tussenpersoon hebben die voor alles zorgt.

Wood Wide begeleidt u en geeft u raad bij uw investering.

Van zodra uw bestelling goedgekeurd is, hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken want Wood Wide verbindt zich ertoe de bestelling overeenkomstig de afgesproken kwaliteit en leveringstermijn te leveren omdat klanttevredenheid het uiteindelijke doel van Wood Wide is .

Meer informaties

Wood Wide stelt u voor

Alle
HOUT-SOORTEN

Alle
VORMEN

Alle soorten van
AFWERKING

Alle soorten
KWALITEIT

Onze producten

Het idee is om naar de houtsector te kijken met een 360-graden visie

Het ruw hout (met schors) is in een groot aantal toepassingen terug te vinden :
ondersteuning, fundering, drainering.
Hout wordt reeds sinds de Middeleeuwen gebruikt zodat de mens op allerlei soorten ondergrond kan bouwen. Hout dat volledig begraven of ondergedompeld is, rot niet en het is ook niet nodig om de palen bijkomend te bewerken (ontschorsing, droging of impregnering). Vandaar het grote economische belang aangezien dit hout minder duur is. Ruw hout kan men aanpunten.

De eerste bewerking van ruw hout is het cambio schillen. De geschilde boomstammen worden van het grootste gedeelte van de schors ontdaan. Ze worden op een ruwe manier geschild. Deze wijze van afwerking wordt in bepaalde toepassingen gevraagd zoals voor de palen in Italië, die vervolgens opnieuw aan 2 of 4 kanten gezaagd worden voor de bouw van de binnenstructuur van de daken die typisch voor het Noorden van Italië zijn. Sommige industrieën eisen ook dat het hout van het merendeel van de schors wordt ontdaan omdat het een probleem zowel tijdens het industriële proces als bij de kleur van het eindproduct oplevert.

De tweede fase van de afwerking is het wit schillen of het schaven: zo bekomen we perfecte gladde en witte houtblokken (of rosé in het geval van lork, Douglas en dennen). De witte schillen behouden hun natuurlijke coniciteit en zijn zeer gevraagd aangezien het een zeer authentiek product is.

De derde fase van de afwerking is het kalibreren. De gekalibreerde blokken hebben een constante diameter in de lengte. Ze worden gebruikt voor onder andere het opbinden van bomen, de bouw van kinderspelen of voor omheiningen voor paarden.

Onze inheemse harshoudende houtsoorten zijn van nature niet echt duurzaam. Om de levensduur te verhogen, wordt het gedroogd (natuurlijk of op industriële wijze) hout in een autoclave onder druk geïmpregneerd.

Dankzij de verschillen in vacuum en druk wordt het houtverduurzamingsmiddel in het hout geïnjecteerd en dat vult een deel van de cellen die op deze manier het hout tegen schimmels, verrotting en insectenaanvallen beschermt. Deze oplossing is op basis van zout (Impralith/ Tanalith) groen of bruin of op basis van creosote (ontstaat uit het distilleren van kolen).

Creosote is vandaag de dag verboden op rondhout in bepaalde landen maar er bestaat een alternatief op basis van zout : de behandeling SP bij dewelke een hogere concentratie van zout tijdens langere cyclussen geïnjecteerd wordt en dit enkel bij voor 25% gedroogd dennenhout. Het hout wordt donkerbruin (chocoladekleur). De gekalibreerde dennenstammen hebben een lange duurzaamheid omdat meerdere liters in voor 25% gedroogd hout onder druk geïnjecteerd worden.

Net zoals rondhout heeft het gezaagd hout meerdere fases van afwerking of kwaliteit.

Ruw zaaghout kan verschillende kwaliteiten hebben (keuze of klasse): 3de keuze en 2de keuze van houtblokken/boomstammen met houtwormen, ofwel met blauw/verwarmd/knoestig/gesplit hout. Deze kunnen gebruikt worden bij bepaalde industriële processen ( bekisting, palletproductie, enzovoort). Gezond en vers eerste keuze hout voor de productie van tuinhout, hout voor bouwdoeleinden en timmerhout. Dit onbewerkte hout kan gedroogd en geïmpregneerd autoclaaf klasse IV worden.

Geschaafd hout: ruw gezaagd hout wordt geschaafd om een zeer gladde afwerking in exacte delen en lengtes te bekomen: ze kunnen ook gegroefd, gedroogd en autoclaaf behandeld worden.
Verbonden hout en gelijmd-gelamineerd hout: deze twee groepen komen uit geschaafd gezaagd hout dat met lijm is samengebracht om zeer lange houtdelen (15 m) voor het timmerwerk te bekomen.

Sectoren & Gebruik

Tuinpaaltjes, steunpalen voor bomen, hopstaken geïmpregneerd klasse IV, steunpalen voor tomaten, bonen en olijfbomen, omheiningspalen of afsluitingen voor runderen en schapen, omheining voor het bos, uitkijktorens, houtstro voor de verzorging van koeienuiers, schuttinghout tegen de hagel.

Hout voor paardenomheiningen : glad en half glad gekalibreerd rondhout (halfrond gefreesd hout) behandeld met autoclaaf klasse IV, balken voor de omheining van de piste en de longeerpiste, paardenstallen en boxen. Strooisel voor paarden in houtspanen of houtpellets.

Tuinhout : steunpalen voor bomen (latwerk), tuinafsluitingen in gekalibreerd hout behandeld met autoclaaf of met nieuw geïmpregneerd eiken hout doordringt met autoclaaf klasse IV of met onbehandelde spoorbielzen. Tuinhuis in rondhout. Gekleurde houtspanen voor de aanleg van perken en parkings; dennen houtspanen voor tuinarchitectuur.

Vangrails, gekalibreerde palen voor wegmarkeringen, parcours voor mountainbike, lijnpalen, elektriciteitsmasten en behandeld hout klasse IV

Heipalen in onbewerkt hout (in de grond), stutten, funderingspalen, palen voor drainage en voor de bouw van een stormbekken. Timmerhout, lambrisering, balken, gelijmd gelamineerd hout. Stammen voor het houten gewelf van het dak en palen voor de dakconstructie. Houtskeletbouw, balken in rondhout voor de bouw van een balkenplafond. Houten gevelbekleding en terrasplanken. Sneeuwschermen en geluidschermen. Bielzen voor landschapsarchitectuur in den autoclaaf klasse IV of nieuwe dwarsbalken in al dan niet geïmpregneerd eiken.

Elektriciteits- en telefoonpalen in geïmpregneerd hout klasse IV.

Gekalibreerd hout voor de glijbaan en de schommel, palen voor de tipi en voor de scouts.

Houtspanen, houtafval, houtpulp, hout voor de productie van vezelplaten, pallethout, houtsnippers, warmtekrachtkoppeling, hout voor papier, gekapt stamhout en houtblokken ook voor het schillen, stamhout met houtworm voor grote export en meubelbouw..

Brandhout, aanmaakhout voor de woning of de barbecue, ecologische aanmaakblokjes met houtwol, pellets, lucifers.

BIJZONDERHEDEN

Tussen meerdere soorten (loof/naaldbomen), herkomst (lokaal of inheems hout/importhout) , soorten (rond/gezaagd) en subklasse of afwerking (voor boomstammen : cambio geschild, wit schillen, gekalibreerd, halfrond, gedroogd, autoclave creosote behandelding of geïmpregneerd klasse IV groen, bruin zout of SP) ; en voor gezaagd hout : ruw gezaagd, geschaafd, vers hout, 1ste,,2de, enz. keuze (of klasse), gelijmd gelamineerd, behandeld met Sinesto, gedroogd, behandeld, geïmpregneerd autoclaaf klasse IV groen of bruin zout. Er is een wereld van mogelijkheden.

Tuin, industrie, bouw, enz. B2B (business to business of groothandel) of detailhandel/particulier.

BENELUX (Belgie, Nederland, Luxemburg), Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Spanje, Italië en zelfs export van grote hoeveelheden naar landen in Azië en Afrika.

Diensten

Wood Wide begeleidt u, zal u raad geven en zal u bijstaan met professionele antwoorden met als doel u de beste prijs/kwaliteitsverhouding voor te stellen en dit rekening houdend met uw behoeften.

 

Zich aanpassen aan de vragen en de verwachtingen van de klant is fundamenteel om een duurzame relatie op te bouwen. Wood Wide voert het volledige proces uit : productie, kalibrering, ontschorsing, drogen, impregneren en vervoer. Voor grote werven van duizenden m3 houdt Wood Wide toezicht op zijn leveranciers om u de volumes op het afgesproken tijdstip te kunnen leveren.

Deskundigen staan steeds tot uw dienst

Johnny doet de aankopen en Isabelle verkoopt : een dynamisch duo !

Isabelle en Johnny hebben als filosofie een sterke, lange-termijnrelatie met hun klanten en leveranciers op te bouwen. Een win-win relatie waar communicatie centraal staat. Wood Wide, een wereld boordevol mogelijkheden met een uitstekende kennis van de houtsector : partnership en samenwerking!

En dat op beide vlakken :

1 // Aankoop : Johnny brengt Isabelle op de hoogte van beschikbare producties bij de leveranciers (geannuleerde of gewijzigde bestellingen) die Isabelle vervolgens aan de klanten van Wood Wide voorstelt. In ruil bieden de leveranciers aan Johnny de mogelijkheid om interessantere producten voor Wood Wide bij hen aan te kopen.

2 // Verkoop : Isabelle stelt aan de klanten van Wood Wide nieuwe producten voor (invoering van een nieuw gamma) of stelt hen eveneens voor om producten te leveren die ze voordien elders aankochten : slechts één tussenpersoon (vereenvoudiging van de administratie en van de opvolging van de bestelling). Isabelle bestelt bovendien bij haar eigen klanten en elke keer indien mogelijk bij voorkeur reeds bewerkte goederen of andere producten uit hun gamma.

 

Isabelle huet
EXPERTE EN CONSULENT

Isabelle haalde in 1999 haar diploma als Licentiate in Commerciële en Consulaire Wetenschappen aan de Universiteit HEC in Luik. Na haar studies trad ze tot het familiebedrijf Exploitation Forestière Georges Huet toe, waar ze 14 jaar werkte en waar ze bijdroeg tot de ontwikkeling en de groei van de firma met als resultaat een leiderspositie in de houtsector in de Benelux.

Van 2015 tot 2017 ontwikkelde Isabelle een netwerk van verkooppunten van pellets en brandhout voor de merken Lampiris en Total Belgium.

In januari 2018 keerde ze als…

…sales manager terug naar het voormalige familiebedrijf Huet Simon Bois met als doel de omzet te verhogen en de klantenportefeuille uit te breiden.

In 2018 werd ze tot CEO benoemd en dankzij haar commerciële vaardigheden maakte ze de groep commercieel weer gezond en realiseerde ze de integratie van de twee bedrijven.

Met een ervaring van 20 jaar in de houtsector en met een goed gevuld adresboek van West-Europa besloot ze zich in januari 2020 als free-lance te lanceren. Na slechts 6 maanden, op 1 juli 2020, werd de firma Wood Wide SRL opgericht.

Meer informaties

JOHNNY TOUCHARD
AANDEELHOUDER EN VENNOOT

Johnny was slechts 14 jaar toen hij zijn eerste stappen in de houtsector zette. Hij was eerst houthakker en houtsnijder in het bedrijf Rombouts dat in 1994 Comes Bois werd. Comes Bois had in die tijd de grootste productiecapaciteit in de Benelux en zaagde tussen 600 en 800 m3 hout per dag. Johnny klom tot productiemanager op (hakken , ontschorsing, kalibrering, lading en planning voor het eigen vervoer en het vervoer van de onderaannemers) en was verantwoordelijk voor een team van 15 arbeiders .

Toen Comes in 2017 failliet ging, werd hij door Christian Huet, de algemene directeur van Huet Bois, als houthakker op de Découpe 1 van Manhay aangenomen.

Na slechts enkele maanden werd hij werfleider (productie, planning van de bestellingen en afwerking). Als gevolg van de samensmelting Simon Huet Bois in april 2019 werd hij gepromoveerd tot verantwoordelijke van verschillende sites en hij moest de werking van de site Bourcy (voorheen Simon) reorganiseren en optimaliseren. Op dat ogenblik leidde hij een team van 18 arbeiders. Hij werkte samen met Isabelle om de voorraad te verminderen en het zagen te optimaliseren.

Als aandeelhouder en vennoot bij de oprichting van Wood Wide, zal hij op 1 september 2020 toetreden tot de loonlijst van de firma.

Dankzij zijn adresboek kan Johnny zeer snel grote hoeveelheden laten produceren.

Meer informaties

CONTACT MET ONS OPNEMEN

Aarzel niet om dit formulier in te vullen. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen.    Overeenkomstig de AVG die op 25 mei 2018 in werking trad, is de door u doorgeven informatie enkel bestemd voor de firma WOOD WIDE. De personen die deze informatie ontvangen maken enkel deel uit van het team WOOD WIDE. U behoudt steeds het recht om de toegang, de behandeling of de draagbaarheid van deze informatie te beperken of te verwijderen. U kan bezwaar maken tegen de behandeling van de gegevens en u hebt het recht om uw toestemming op elk moment in te trekken en dit door contact met Wood Wide op te nemen. U hebt het recht om een klacht bij een toezichthoudende autoriteit in te dienen.