Over Wood Wide

DE HOUTSECTOR IS EEN WERELD VAN MOGELIJKHEDEN,
EEN ONEINDIG GROOT UNIVERSUM MET ONEINDIG VEEL UNIVERSA …

De naam Wood Wide is ontstaan uit een wereld van mogelijkheden op het vlak van hout.

Ik ben Isabelle Huet en we hebben ons reeds 20 jaar toegelegd op de verkoop van rondhout uit het voormalige familiebedrijf Huet Bois in Manhay, België. Wood Wide heeft ervoor gezorgd dat er nieuwe deuren zijn geopend want tegenwoordig is ALLES mogelijk!

Johnny , Wood Wide en ik hebben, dankzij ons groot adressenbestand buiten de specifieke rondhoutsector en dankzij de goede, langdurige relaties met historische partners, als uitdaging absoluut alles te vinden wat u zich kunt voorstellen op het vlak van hout.absoluut alles te vinden wat u zich kunt voorstellen op het vlak van hout.

De wereld van hout is zeer uitgebreid en de filosofie van Wood Wide is om samen meer en beter te doen en zo win-win relaties voor aankoop en verkoop op te bouwen met dierbare partners.

De leveranciers van Wood Wide worden gekozen op basis van kwaliteit, professionaliteit, werkethiek en het respecteren van leveringstermijnen. De prijzen worden onderhandeld op basis van grote aankoopvolumes en het transport wordt altijd geoptimaliseerd met het oog op de kosten en het respect voor de planeet.

Transport de bois

EEN 360°-visie OP DE HOUTSECTOR

Het idee is om de houtsector te benaderen met een visie van 360 graden: en de zaken in ruime zin te bekijken (Wood Wide …). Wood Wide kan door de degelijke partners en een brede kennis van de markt en de leveranciers goed de aanvragen van tienduizend stukken of duizenden m3 beantwoorden! De klant hoeft zich geen zorgen te maken over de opvolging van de productie of de organisatie van het transport en zal één enkele gesprekspartner hebben die alles op zich neemt vanaf de offerte tot de levering, inclusief de inklaring als dit nodig zou zijn.

Wood Wide staat u bij en geeft u advies tijdens uw overwegingen en het proces bij uw aankoop van hout.

Wanneer de houtbestelling is goedgekeurd, hoeft u zich verder geen zorgen meer maken, want Wood Wide verbindt zich ertoe om u de bestelling te leveren in overeenstemming met haar verplichtingen op het gebied van kwaliteit en leveringstermijn. Klantentevredenheid is immers het ultieme doel van Wood Wide.

EEN HOUTLEVERANCIER DIE U ADVISEERT

Er kan enkel goed aan een behoefte worden voldoen als deze van tevoren goed begrepen is. En het is tegenwoordig vaak zo dat de klant zelf niet echt weet wat hij wil en wat het best zou kunnen beantwoorden aan zijn behoeften. We worden immers overspoeld met een ongelofelijke hoeveelheid tegenstrijdige en onnauwkeurige informatie afkomstig van het internet en in het bijzonder de media.
Mijn voornaamste opdracht als expert is om de correcte, gerichte vragen te stellen en geleidelijk door middel van een trechtersysteem de ideale mix voor de klant te bepalen op moment T. Daarna is het gewoon een kwestie van de muziek te starten, zich te organiseren en de verschillende operaties te coördineren, tot de uiteindelijke levering.

WIE ZIJN WIJ?

ISABELLE HUET
EXPERT EN CONSULTANT

Ik ben Isabelle en de auteur van de inhoud van deze website. Daarom spreek ik  in de ik-vorm

Ik heb 23 jaar ervaring in de houtsector.

IIk ben opgeleid als econome (met een diploma in commerciële en consulaire wetenschappen aan de HEC, afgestudeerd in 1999) en ben al sinds mijn jeugd gepassioneerd door ontdekkingen, reizen en culturele diversiteit. Ik heb veel gereisd, voornamelijk in Europa en Azië. Ik spreek vloeiend 4 talen en beoefen ze dagelijks, naast het dagelijks beoefenen van sport.  

Ik blijf me verder ontwikkelen op taalkundig, professioneel en persoonlijk vlak. Elke dag brengt nieuwe ervaringen die dienen als bron van kennis, spel, vreugde en ook falen.

Met mijn positief temperament ben ik zeer veerkrachtig, zeer dynamisch en beschik ik ook over veel humor en spontaniteit.

Ik ben zeer technisch, scherp en precies. Mijn principes zijn duidelijk en niet voor onderhandeling vatbaar; mijn waarden van waarheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid zijn zeer belangrijk voor mij.

Ik hou van mijn baan en ik hou van het leven en van MIJN leven, dat ik elke dag verder opbouw in een richting die hopelijk zal leiden naar nog meer licht en Liefde.

Elke partner (klant/leverancier/onderaannemer) is belangrijk voor mij en elke aanvraag wordt afzonderlijk behandeld. In mijn aanbiedingen streef ik voortdurend naar perfectie wat betreft klanttevredenheid, prijs-kwaliteitverhouding, optimalisatie van grondstoffen en minimalisatie van dure en/of schadelijke middelen. Hierbij toon ik nooit een gebrek aan moed of wilskracht, want ik geef nooit op.

Ik wil elke klant het beste aanbieden en zorg ervoor dat ik vooraf steeds exact begrijp wat hun behoeften en verwachtingen, alsook hun eisen en prioriteiten, zijn. Hoge eisen en ongeduld zijn nooit barrières maar eerder stimulansen en uitdagingen waarbij ik mezelf kan overtreffen.

Ik hou van uitdagingen. Maar ze moeten een plaats vinden in een samenhangende, consistente, duurzame en gedeelde langetermijnvisie. One shots interesseren me niet. Deze kunnen zich beter wenden aan andere, hiervoor beter geplaatste partners dan Wood Wide.

Ik kies mijn relaties op basis van een algemeen levensperspectief met als pijlers discipline en eerlijkheid om, alleen en samen, een betere samenleving en een betere wereld op te bouwen. Ik voel me verantwoordelijk voor onze toekomst, waarvan ik hoop dat die gezonder, schoner, evenwichtiger, zachtaardiger en gematigder zal zijn. Dit maakt ook deel uit van een zeer diepe, persoonlijke reis.

JOHNNY TOUCHARD
AANDEELHOUDER VENNOOT

Johnny, fan van Johnny Halliday, is iets discreter. Hij is voornamelijk verantwoordelijk voor de aankoop van sparren (fijnspar) en ander zachthout uit bossen van particuliere en openbare eigenaars. In deze fase wordt het Waals hout geoogst en ondergaat het de eerste verwerking.

Om voor de hand liggende ecologische en economische redenen kopen we lokaal en met zo weinig mogelijk tussenpersonen en zo dicht mogelijk bij Paliseul. Joh organiseert de exploitatie en het transport naar de productievestiging Paliseul, Place de la Gare. Daar zaagt hij het lange hout in kleinere stukken.

Deze stammen worden vervolgens omgevormd door verschillende secundaire verwerkingsprocessen die worden uitgevoerd door onze onderaannemers en vrienden, die groter zijn dan wij. Deze partners werden gekozen op basis van strikte criteria van nabijheid, ernst en kwaliteit. Ze werken goed en leveren binnen de aangekondigde termijn. Onze relaties zijn hartelijk en gemakkelijk.

De secundaire verwerkingsprocessen die voornamelijk gericht zijn op ruwhout (met schors) zijn schillen en kalibreren, waardoor het uiterlijk van het hout verandert. Nu wordt de schors weggenomen met als resultaat geschild hout dat de natuurlijke conische vorm en het verloop nog behoudt. Of het wordt bewerkt in een schuurmachine met als resultaat gekalibreerd hout. Dit hout heeft over de volledige lengte een constante diameter en is zeer glad.

Joh is verantwoordelijk voor de aankoop van stamhout en staat aan het roer van de bosbouwactiviteiten. Hij heeft dagelijks contact met onze onderaannemers in de bosbouw, de houthakkers, de personen die instaan voor het onttakken en ruimen en de transporteurs. Hij is ook het contactpunt voor particuliere en openbare eigenaars, bosbouwdeskundigen, boswachters en DNF. We staan open voor elke ontmoeting, met ‘grote’ maar vooral met kleinere zoals wij. Dit is omdat de vogel beetje bij beetje zijn nest maakt, en omdat samenwerking ervoor zorgt dat we groter worden.

Tot slot organiseert Johnny de overdracht van de boomstammen naar de tweede verwerking. Hij is ook verantwoordelijk voor de kwaliteit en voert systematisch kwaliteitscontroles uit vóór verzending.

Als expert is hij zeker ook complementair en onmisbaar voor de dagelijkse strategische, operationele en tactische besluitvorming, voor het goede beheer nu en voor de toekomstperspectieven. De uitwisselingen met deze gepassioneerde, intelligente en grote man zijn een bron van constante vernieuwing, blijvende groei en leuke dynamiek.